Doriți să vă închideți datoriile mai repede, să vă achitați ipoteca și puteți suferi neplăcerile, alegeți prima opțiune. Doar nu uitați să plecați în vacanță.
Doriți să vă faceți planuri pentru următorii ani, doriți să vă dezvoltați în mod activ și puteți începe cu un salariu mic - opțiunea trei este a dumneavoastră.
Nu vreți să decideți nimic, vreți doar să vă trăiți viața în liniște, să faceți rost de bani și să vă îngrijiți familia - alegeți a doua opțiune.
Se întâmplă ca în final să existe o singură ofertă, iar celelalte companii nu răspund sau refuză. Dacă opțiunea este bună, trebuie să spui da, nu trebuie să te gândești la nimic.
Puneți întrebări
Salariul este bun. Dar există și alte avantaje tangibile de care trebuie să țineți cont. Cereți detalii, arătați că vă cunoașteți valoarea și că nu vă mulțumiți cu nimic.
Despre ce să întrebați:
Condiții de probă. Dacă există - cât se plătește în timpul perioadei de probă și cât se plătește după aceea.
Indexarea salariilor. Cât de des este revizuit, în ce cantitate.
Vacanță. Care sunt regulile și restricțiile din cadrul echipelor, cum rămâne cu timpul liber și concediul medical.
Asigurarea de sănătate . Este disponibil, când se acordă, ce este inclus.
Instruire. Cursuri de bază plătite sau rambursate.
Bonusuri. Există vreuna, de echipă sau personală, pe ce se bazează, cât de des sunt plătite, care este suma.
Promoții. Ce sarcini trebuie îndeplinite pentru a crește pe verticală.
Discutați toți termenii la țărm - vă va fi mai ușor să vă planificați pentru viitor. Iar compania va vedea că sunteți dornici să vă dezvoltați și nu îi veți abandona după două luni.
Oferiți contactele foștilor colegi
Nu contează doar modul în care vă puteți lăuda, ci și ce vor spune oamenii care au lucrat cu dvs. Acesta este motivul pentru care recrutorii cer adesea recomandarea de la un supraveghetor sau de la un instructor de curs.
Este în regulă, nu vor scrie o recomandare stufoasă despre dvs. De obicei, comunicarea este prietenoasă: recrutorul și supervizorul sună, primul pune întrebări despre dvs. ca angajat și ca membru al echipei, iar al doilea răspunde.
Gândiți-vă cu cine din echipă poate vorbi recrutorul - un supervizor direct sau un membru senior al echipei. Asigurați-vă că îi anunțați, obțineți datele lor de contact în cazul în care este convenabil să vorbiți cu ei și precizați că pot fi contactați.
Nu le cereți să spună numai lucruri bune despre dumneavoastră și nu le cereți să ascundă nimic. Nu-l faceți pe supraveghetor să mintă intenționat, nu este frumos. Supraveghetorul știe deja ce este important de spus și nu se va lua de dvs. în mod intenționat (dacă ați avut o despărțire bună).
Sumarizare:
- Aflați cât sunt plătiți colegii dvs. la alte companii. - Determinați-vă nivelul de expertiză.
- Decideți sub ce salariu nu veți coborî.
- Faceți rost de câteva oferte de muncă și alegeți dintre ele.
- Informați-vă cu privire la condițiile celorlalte compensații bănești, în afară de salariu.
- Pregătiți-vă contactele foștilor colegi, care v-ar putea recomanda ca fiind un bun angajat.
Pregătește-te să vorbești despre bani din această listă. Nu vă fie teamă să întrebați și să vă apărați.