Cum să faceți bani rapid
pe parcursul pregătirii dvs.
Calculați cât de rentabilă e profesia
Ce opțiuni cunoașteți pentru a obține mai mulți bani?

★ Să găsiți un al doilea job - de acord. Dar atunci nu veți reuși să vă odihniți.
★ Pariurile sportive sunt riscante.
★ Jefuirea unei bănci nu este recomandabilă.
★ Să obțineți o moștenire de mai multe milioane de dolari - perfect! Dar puțin probabil.

Alegerea vă aparține întotdeauna. Iar noi ne axăm pe accesibilitate și risc scăzut. Dacă vreți să câștagați mai mult - investiți în propria valoare și profesionalism, investiți în sine. Alegeți o industrie în care, la începutul carierei, venitul dvs. va fi deja mai mare decât la vechiul loc de muncă. IT este una dintre aceste industrii.

Salariile profesioniștilor din IT cresc mai rapid decât cele ale specialiștilor din alte domenii. Un începător fără experiență câștigă de la 4000 lei. Iar după doar un an, salariul crește dublu. Da, veți cheltui timp și bani pentru formare. Dar investiția dvs. se va întoarce sub forma unui venit mult mai mare. Acest tip de educație se numește rentabilă. Dacă investești un ban - primești trei.

Haideți să vedem ce înseamnă acea rentabilitate.

Rentabilitatea reprezintă eficiența cu care folosim banii, timpul sau materiile prime. Cât profit am obținut din fiecare ban pe care l-am cheltuit.

Pe scurt, rentabilitate = eficiență.
De exemplu:

Producătorul calculează rentabilitatea produsului său. Pentru aceasta, el împarte profitul din vânzări la costul de producție. Investitorul evaluează eficiența investiției sale: el corelează profitul cu banii investiți.
Când vorbim despre profitabilitate, se folosește un alt concept - pragul de rentabilitate. Acesta este profitul minim care acoperă costurile. Pentru producător, acesta reprezintă costul de producție. Iar pentru investitor, este investiția sa.

Sarcină:

Florentina coace torturi la comandă. Cheltuielile sale pentru fiecare tort este de 100 lei. Ea a vândut tortul pentru 180 lei. Care este rentabilitatea produsului ei?

Rezolvare: Profitul Florentinei în acest caz este de 80 lei. Rentabilitatea prăjiturii este de 80 : 100 ×100% = 80%. Pentru fiecare leu cheltuit, Florentina a câștigat 80 de bani. Nu există o normă uniformă pentru indicatorul de rentabilitate. Totul depinde de domeniul de activitate. Dar atunci când valoarea este mai mare de 20%, eficiența este considerată ridicată.
Banii au fost cheltuiți, rentabilitatea a fost calculată. Dar când facem bani? Aici intervine perioada de recuperare a investiției. Avem nevoie de ea pentru a evalua rentabilitatea banilor cheltuiți. Acesta este momentul după care profitul va acoperi cheltuielile. Cu cât această perioadă este mai scurtă, cu atât investiția este mai profitabilă.

Dar acum vom vedeam cum aceasta funcționează, folosind drept exemplu investițiile în acțiuni.
De exemplu:

Faceți cunoștință cu Ionuț. El are 10.000 lei de rezervă. Ionuț nu a cheltuit banii pe un gadget nou, ci i-a investit în acțiuni la o companie de încredere. Oamenii inteligenți l-au sfătuit.

El se așteaptă la un randament anual de 15%, luând în considerare și inflația. Într-un an, Ionuț va fi câștigat 1500 de lei din investiția sa. El a calculat perioada de recuperare a banilor săi: 10000 : 1500 = 6,6 ani. "Da, e mult timp. Cum pot să câștig mai repede?" - se gândește el.
Răspundem: să obții o educație rentabilă.

Sună bine. Dar de unde să o luăm? De unde știți când vor fi rambursate taxele de școlarizare?

Calculatorul te va ajuta.
Calculăm beneficiile formării profesionale: un ghid pas cu pas
1.Alegeți-vă viitoarea profesie.

Pe listă se află șase profesioniști din industria IT foarte solicitați. De exemplu, veți alege profesia de inginer QA: orice companie are nevoie de cel puțin un astfel de specialist. El este o parte importantă a fiecărei echipe de dezvoltare, deoarece este responsabil pentru calitatea produsului software.

De exemplu, există un site web sau un serviciu online, un program pe computer sau o aplicație mobilă pe un smartphone. Toate aceste produse sunt testate înainte de lansare de către un specialist - tester QA. Pragul de intrare pentru această profesie este mult mai mic decât cel al dezvoltatorilor, iar oportunitățile de dezvoltare și salariile sunt comparabile cu cele ale unui programator.

Te interesează să afli cum se va schimba viața ta când vei deveni analist? Atunci să trecem la treabă.

2.Depuneți salariul de la locul de muncă principal.
De exemplu 2000 lei.

3.Stabiliți o metodă de plată care vă convine.
În exemplul nostru, este vorba de un plan de eșalonare pe jumate de an. Cursul costă 7000 lei. Vom plăti 1400 pe lună.

4.Dacă aveți un job secundar, precizați timpul pe care îl petreceți pe săptămână.
Acest câmp este opțional. Îi putem da skip.

5.Includeți câștigul lunar de la jobul secundar.
Noi nu avem - 0 Lei

6.Adăugați și banii economisiți, dacă-i aveți.
Fie 1000 lei.

7.Suntem practic la Finish.
Tot ce mai rămâne de făcut este să introduceți partea din salariu pe care o cheltuiți lunar. Cât de mult cheltui pe lucrurile obișnuite: mâncare, servicii, haine, divertisment.

Să luăm 90%. Din salariul nostru de 2000 lei, cheltuim 1800 lei. Iar 200 lei îi vom economisi.

Urmează magia... un pic de matematică.

Calculatorul v-a arătat câteva numere și grafice. Explicăm.

În cadrul cursului, studiezi timp de 5 luni și obții un loc de muncă cu un salariu de 4000 lei, adică cât câștigă inginerii QA la început de carieră. Diferența față de venitul dvs. actual este de 2000. Pentru studii, însă, veți achita 7000 lei. Dar nu uitați că avem un plan de achitare în rate!

Ați terminat cursul și ați obținut un loc de muncă pe postul de inginer QA. Veți rambursa banii pentru studii timp de 7000 : 2000 = 3,5 luni. După doar trei luni și jumătate la noul loc de muncă, investiția dvs. va fi răscumpărată. Aceasta este ceea ce numim rentabilitatea educației. Mult e sau puțin - Dvs decideți.

Folosim un scenariu conservator - ne gândim la o creștere salarială de 30% la noul loc de muncă după șase luni. Pe piața IT, indexarea se produce mai rapid. Desigur, totul depinde de companie și de dorința dumneavoastră de a vă dezvolta în această profesie. Dar chiar și la 30%, după doi ani de muncă în funcție de inginer QA, veți avea 7920 lei economisiți și 10080 lei în trei ani. Știți deja cum să îi cheltuiți, nu? :)
Investițiile în educație în raport cu alte investiții

Ionuț s-a uitat la tabel și și-a dat seama că o investiție bună ar fi fost să dea bani pentru instruire. Așa a făcut.
Comparând investiția în educație cu cumpărarea pe credit
192000 Lei în trei ani - mult timp->>, ați putea crede. Vreți rezultate cât mai curând, chiar mâine. Și aici intervin împrumuturile. Ipotecile, mașinile, gadgeturile și electrocasnicele sunt cele mai frecvente "achiziții prin credit".
Împrumuturile închid nevoia de bani chiar acum. Dar trebuie să le plătești dintr-un venit care nu crește. Închizi un împrumut, deschizi unul nou. Și așa se întâmplă an de an. 3800 Lei pe un iPhone astăzi înseamnă zero economii mâine și câțiva ani de datorii.

Dacă doriți un program intensiv, veți studia timp de 6 luni. În cazul în care este important să se combine cu munca, sunt potrivite programele de 10-12 luni. Sfatul nostru: dobândiți abilități sau învățați o profesie care să vă crească veniturile.

Ce opțiune vă place mai mult?

Este la la alegerea fiecăruia.
De exemplu, nu sunteți pregătit să vă schimbați profesia acum și vă iubiți locul de muncă. Gândiți-vă la ce cunoștințe și instrumente noi vă pot ajuta să vă îndepliniți mai repede sarcinile curente. Stăpâniți-le astfel încât să vă puteți crește valoarea pentru compania dumneavoastră. Iar asta înseamnă mai multe venituri. Nu este nimic în neregulă cu cursurile de gătit pentru suflet. Dar este mult mai satisfăcător să vezi cum noile cunoștințe îți îmbunătățesc viața.
Cum să găsiți bani pentru cursuri