Cum să învățați eficient
Check-list: 5 motive care vă împiedică să învățați eficient
La SkillBrain urmărim o învățare eficientă. Aceasta este atunci când nu înveți doar o abilitate la un curs, ci o aplici în munca ta. Și ești plătit bine pentru asta.
În acest check-list vă arătăm cum să ajungeți la finalul cursului și să obțineți cel mai important lucru: experiență practică și cunoștințe pe care angajatorul le va aprecia. Păstrați-o atunci când începeți pregătirea și luați sfaturi practice. Aceștia vă vor ajuta să vă rezolvați problema.

1.Nu înțelegeți de ce aveți nevoie de toate astea

Dacă studiați fără un scop, este ușor să abandonați cursul. Întotdeauna se întâmplă așa: începi să faci temele cu entuziasm, apoi te obișnuiești cu rutina și îți pierzi interesul. În astfel de momente, este bine să te întorci la obiectiv.

De aceea, studenții SkillBrain își scriu așteptările la începutul cursului. Scrieți-vă și dumneavoastră un obiectiv înainte de a începe fiecare curs.

Faceți ca obiectivul să fie clar:

  • se precizează clar cum arată rezultatul;
  • când îl veți obține;
  • cum veți ajunge la el.
Nu: Vreau să devin un profesionist IT foarte solicitat și să câștig un venit peste medie

Da: Vreau să obțin un loc de muncă ca analist de date începător într-o companie cu o cultură de produs puternică și un salariu de la 4000 lei la 7000 lei până în noiembrie 2022.

2.Vi se pare dificil să vă descurcați singur / singură

Când studiați de unul singur, este ca și cum ați fi prins în vid. Familia și prietenii nu înțeleg despre ce vorbiți. Nu există nimeni care să împărtășească cât de dificil este un subiect nou.

Cum să vă descurcați:

Găsiți un partener cu obiective și interese similare. Căutați un partener printre prietenii dumneavoastră, printre abonații la rețelele de socializare sau printre grupurile și grupurile specifice. De exemplu, postați un anunț pe unul dintre grupurile din care faceți parte. În limba engleză, au introdus chiar și un concept separat - un partener de studiu. El/ea vă ajută să țineți pasul și să vă țineți de plan atunci când aveți dificultăți.

Apelați la un mentor sau la un îndrumător - un expert care vă poate ajuta cu materiale dificile. Aceștia au creat deja servicii pentru programatori, în cadrul cărora noii veniți cer ajutorul unor persoane mai experimentate în domeniul IT. Astfel de servicii pot fi găsite cu ușurință pe Google, tastând "găsiți un mentor pentru formare".

Studiați în grup, dacă cursul dumneavoastră permite acest lucru. Colegii de clasă devin rapid prieteni și colegi. Este ușor să vă faceți legături în cadrul grupului care vă vor fi utile în viitoarea carieră.

Un grup facilitează păstrarea angajaților în companii pentru o perioadă lungă de timp. Oricât de dificil ar fi, dacă ai un prieten la serviciu, te duci cu ușurință la birou. Iar la prânz, vă puteți plânge unul altuia despre sarcini, puteți face schimb de experiențe și vă puteți întoarce la muncă cu o vigoare reînnoită. În studii, este la fel.
3.Nu vă planificați studiile sau nu vă țineți de plan

În cadrul cursurilor, profesorii întocmesc un plan, calculează volumul optim de muncă și adaugă lecții și teme la orar. Dacă studiați pe cont propriu, nu săriți peste acest pas. Făceți un plan de studiu confortabil - nu aveți nevoie de instrumente speciale pentru asta. Doar o oră de timp și un calendar.

Alegeți un ritm confortabil de parcurgere a materialului. De exemplu, aveți o oră pe zi și câteva ore în weekend. Planificați lecțiile și temele pentru săptămâna respectivă pe baza resurselor.

Alocați-vă timp pentru a studia în timpul săptămânii și notați acest lucru în calendar. Pentru a face acest lucru, setați o notificare sau o alarmă care să vă reamintească faptul că este timpul să amânați lucrurile și să începeți lecția.
La sfârșitul săptămânii, verificați câte ore ați petrecut efectiv studiind.

Dacă estimați că resursele dvs. sunt nerealiste, schimbați-vă planul.
Dacă vă este greu să vă planificați, imaginați-vă că vă faceți o listă de lucruri de făcut pentru weekend. De exemplu, veți duce mobila înapoi în casa familiei, veți duce pisica la veterinar și veți face cumpărăturile pentru săptămâna în curs. În același mod, întocmiți o listă de lucruri de făcut pentru studiile dumneavoastră.

Dacă țineți o listă în notițe, faceți-vă planurile de studiu acolo. Scrieți-vă de mână cursul săptămânii într-un caiet. Planificați în modul în care sunteți obișnuiți. Acolo unde vă simțiți mai confortabil - acolo vă faceți planul. Principalul lucru este să vă faceți un obicei și apoi să selectați instrumentul.

Dacă nu respectați des termenele limită, încercați să aflați de ce. Dacă lipsiți de la studii, notați de ce. La sfârșitul săptămânii, verificați lista de motive. Vei vedea cât de des îți stau alții în cale și când tu însuți îți încalci promisiunile.

4.Urmărirea cursurilor în fundal

Nu are rost să ascultați cursurile în timp ce calcați rufele sau faceți alte treburi prin casă. Este mai bine să studiați 20 de minute pe zi, dar concentrați pe subiect, scrieți ideile principale și apoi ocupațivă de altceva. Devorah Zak, în cartea sa "One-Tasking", a demonstrat că concentrarea asupra unui singur lucru este mai eficientă decât să faci mai multe lucruri în același timp.

5.Luarea notițelor despre tot

Nu scrieți cuvânt cu cuvânt după mentor/profesor sau nu rescrieți bucăți de text din cărți. Scrieți doar ceea ce este important, în formă rezumativă și prescurtată. Și apoi asigurați-vă că recitiți notițele: după curs, în timpul zilei de după curs și înainte de următorul curs. Nu căutați pe Google răspunsurile la întrebări, dacă le-ați scris. Consultați notițele cât mai des posibil: în acest fel puteți vizualiza mai bine subiectul și vă puteți aminti ideile cheie.
Cum se face un CV cool