De ce să vă măriți venitul
Instrucțiuni pentru persoanele care nu au timp să învețe, dar vor să-și schimbe viața
De obicei, oamenii încearcă să câștige mai mult pentru a putea trăi mai bine: să meargă la restaurante frumoase, să călătorească în lume și să conducă o mașină nouă și confortabilă. Și asta e minunat. Uitați-vă la corelația dintre wpc și speranța de viață.

Dar și pentru a trăi mai mult. Da! Studiile au arătat că venitul unei persoane afectează speranța de viață a acesteia. Cu un salariu mic nu este întotdeauna posibil să mănânci bine, să cumperi medicamente de bună calitate, să te tratezi în clinici bune, să mergi în vacanță în străinătate sau în sanatorii. Împreună, toate acestea afectează durata de viață a unei persoane.

De exemplu, Marius, un bărbat singuratic în vârstă de 50 de ani, a început să aibă dureri îngrozitoare la genunchi. Exercițiile fizice ajută, dar numai puțin. Medicii îl sfătuiesc să ia medicamente scumpe, dar el nu are atâția bani. Și chiar dacă avem bani, cum putem trăi în luna care ne rămâne? Vitalii trăiește fără medicamente, corpul său este încordat și epuizat în fiecare zi. Speranța de viață scade.
Același lucru se întâmplă și în cazul unei alimentații adecvate. Cele mai multe produse sănătoase sunt scumpe, iar cu un salariu mic nu veți putea să le cumpărați în mod regulat. Așa că trebuie să mâncăm ceea ce este mai ieftin: salam, maioneză, fast-food - mâncare grasă, care este dăunătoare pentru sistemul cardiovascular.
Venitul afectează speranța de viață
Ce venituri sunt necesare pentru a trăi confortabil

Este bine să aveți suficiente venituri și economii pentru a face față rapid unei situații de urgență.
  • Un accident - reparați-vă imediat mașina.
  • O persoană dragă care se îmbolnăvește - duceți-o la o clinică bună și cumpărați-i medicamentele necesare.
  • Un dinte a căzut - puneți imediat unul nou.
  • Mașina de spălat stricată - reparați-o sau cumpărați una nouă.

Principalul lucru este să vă rămână bani pentru mâncare sănătoasă, cadouri pentru cei dragi, haine pentru copilul dumneavoastră sau chirie - pentru o viață confortabilă.
Dacă, în urma unui accident minor, întregul buget lunar al familiei a dispărut și trebuie să supraviețuiești - poate că este timpul să schimbi ceva.

"Numai escrocii câștigă mult":
Ce trebuie făcut în legătură cu stereotipurile "Doar escrocii câștigă mult", "nu poți ajunge nicăieri fără o rudă influentă" și "trebuie să fii special și talentat pentru a face mulți bani". Acestea sunt stereotipuri care îi împiedică pe oameni să își valorifice potențialul și să câștige mai mult. Astfel de stereotipuri nu pot fi decât demolate. Oricine poate fi remarcabil și poate face mulți bani.
IBM România, subsidiara locală a companiei americane cu acelaşi nume - unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii de IT -, cu afaceri de 941 mil. lei şi un număr mediu de 3.291 de angajaţi anul trecut, continuă extinderea echipelor din cele trei sedii pe care le deţine pe plan local – Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara -, având deschise 78 de poziţii în prezent, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.
Oracle Corporation este o companie multinațională americană din industria calculatoarelor, cu sediul în Redwood City, Silicon Valley, California, Statele Unite. Compania este specializată în conceperea și comercializarea de componente hardware și de soluții software pentru alte companii și organizații. Din punct de vedere al veniturilor, Oracle se situează pe locul 3 în topul companiilor de software la nivel global, după Microsoft și IBM. Compania a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 47,65 mld. $ și venituri de 26,17 mld. $ din comercializarea produselor software.[2]
În spatele acestor companii sunt oameni, care au început de jos și au obținut succes prin foarte mult efort, pasiune și credință în scopurile propuse.

Sunt milioane de oameni care au ajuns la rezultate de succes prin muncă și efort. Acești oameni creează pur și simplu valoare: aduc beneficii tangibile unei întreprinderi sau lumii. De exemplu, un marketer în devenire a creat o publicitate care a adus companiei profituri și faimă uriașe. Specialistul în marketing a creat valoare - și pentru asta va primi un salariu mai mare sau un nou post.
Cu cât adaugi mai multă valoare afacerii, cu atât ești mai bine plătit - indiferent de poziția pe care o ai acum.
Cum să vă creșteți veniturile

Înainte, am vorbit despre motivul pentru care este important să vă creșteți veniturile. Acum, cum se face.

Economisirea banilor nu este o opțiune

Salariul net mediu în România este de la 2000 lei până la 2400 lei. Economisirea la acest salariu este inutilă. O persoană are un salariu de subzistență. Acesta include chiria, utilitățile, mâncarea și, de exemplu, întreținerea mașinii. Nu poți economisi pe aceste lucruri - sunt constante, niște cheltuieli, oarecum fixe. Nu poți merge nicăieri fără ele. Dacă încercați să economisiți bani pe ele, veți pierde calitatea vieții mai repede decât veți câștiga bani în plus.

O soluție cu adevărat bună este creșterea salariului

Să presupunem că Maria are un salariu de 2500 lei. În fiecare lună cheltuiește 1200 pe chirie și alți 1000 lei pe mâncare și benzină pentru mașina sa. Pentru existența sa, Maria, cheltuie în fiecare lună 2200 lei. Rămân deci ultimii 300 lei, care sunt bani liberi pentru orice.

Ar fi de câteva ori mai mulți bani gratis dacă Maria ar primi 6000 lei.
Adică ar da 2200 pentru chiria apartamentului, mâncare, întreținerea mașinii și îi rămân liberi 3800 lei în loc de 300 lei. Cu acești bani, Maria va merge la munte cu familia sa, va face un control la o clinică de ultimă generație și va rezolva cu ușurință o situație neprevăzută.

3 modalități de a-ți mări salariul

Pentru a obține o creștere tangibilă a salariului, trebuie să faceți o schimbare. Și, de cele mai multe ori, este vorba de job. Există 3 căi pe care le puteți urma.

1. Ocuparea forței de muncă

Munca într-o companie este cea mai sigură cale: un pachet social și un salariu stabil sunt garantate. Întotdeauna există loc de creștere: pe orizontală - pentru a vă dezvolta abilitățile profesionale sau pe verticală - pentru a deveni lider de echipă → departament → companie. În orice caz, salariul crește, deoarece angajatul aduce mai multă valoare companiei.
Principalul lucru este să schimbi locul de muncă astfel încât salariul să fie mai mare decât în compania anterioară. Pentru a face acest lucru, trebuie să analizați piața muncii: studiați salariile din diferite sectoare.

2.Antreprenoriat

Să-ți deschizi propria afacere este cel mai riscant lucru pe care îl poți face: conform statisticilor, 90% dintre start-up-uri se închid. Dar dacă afacerea supraviețuiește și începe să aducă bani, este un mare câștig, o experiență și un salariu. Prin urmare, merită să te apuci de antreprenoriat, însă fiind foarte conștient că este foarte probabil ca la început să nu iasă nimic valoros. Te rugăm să reții: la început.

3.Freelancing

Salariul de freelancing depinde în întregime de persoană: câte proiecte va efectua, atât de mult și de a obține. Pe de o parte, e mișto: ai scos o normă întreagă - o grămadă de bani. Pe de altă parte, există un plafon: forța fizică și mentală este epuizată și este dificil să mergi singur mai sus. De asemenea, în freelancing există riscul de a nu avea niciun proiect.
Deci, spre ce direcție să ne îndreptăm atenția?

Direcția în care vă îndreptați depinde în întregime de dumneavoastră. Important este să alegeți ceea ce vi se potrivește: ce industrie va plăce, unde munca este bine plătită și unde nu veți fi epuizat până la refuz?
Munca este locul unde te simți bine, nu unde suferi
Cum să alegeți o profesie,
ca să nu ajungeți șomer peste zece ani.