Tester
Daria verifică modul de funcționare a aplicației și semnalează dezvoltatorilor problemele.
Îi place să caute bug-uri, pentru că totul trebuie să fie în ordine, iar programatorii sunt atât de dezorganizați! Îi place să spună că "nu există programe fără bug-uri, ci doar teste proaste".
Să aruncăm o privire la albumul foto din copilărie al Dariei. Aici este așezată cu mândrie la primul birou. Și iat-o jucând jocuri de societate cu prietenii ei, enervându-se când cineva încalcă regulile și bătând din picioare (întotdeauna a luat-o prea în serios).
Daria a încercat întotdeauna să se descurce bine la școală. Îi era ușor să facă lucruri care implicau instrucțiuni clare, pentru că se putea baza pe ele.
De exemplu, pentru a rezolva o ecuație sau pentru a pregăti o relatare a unui paragraf. Îi compătimea pe cei care nu reușeau la școală - nu păreau să înțeleagă că învățarea este ușoară, tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile.
Mulți oameni cred că Daria este relaxată în ceea ce privește rutina și că acesta este secretul ei. Dar se plictisește de monotonie ca toată lumea. Ea doar se învață singură disciplina. Cel mai mare coșmar al ei este să-i dezamăgească pe ceilalți sau să pară incompetentă.
Daria spune că obiectivul ei principal este de a proteja utilizatorii împotriva spargerilor. Ea crede că un tester de succes trebuie să fie organizat și meticulos. Nu-i pasă ce-i spun programatorii în schimb: un bug este un bug, trebuie doar reparat.
Calitățile necesare pentru un tester.
1.Dorința de ordine și de a lucra după reguli.
2.Diligență, atenție.
3.Punctualitate.
Ce poate împiedica munca unui tester:
1.Face frecvent greșeli din cauza neatenției.
2.Suferă la infinit din cauza rutinei.
3.Preferă haosul și creativitatea în locul regulilor.
Analist de date
Andi colectează și prelucrează cu atenție informațiile despre comportamentul utilizatorilor pentru a ajuta echipa să îmbunătățească produsul. El lucrează adesea cu baze de date, așa că folosește SQL și Python. De asemenea, are și o mulțime de trucuri pentru a-și vizualiza rezultatele - în diagrame și grafice.
Andi a fost foarte curios încă din copilărie. Mintea sa curioasă l-a ținut ocupat la propriu. A fost atent la micile detalii mai des decât alții și a pus multe întrebări: "E o cărare aici, duce undeva? De ce nu? Pentru ce este?"
Copilul a citit poveștile lui Sherlock Holmes și detectivii lui Boris Akunin. Chiar și în filme, el prețuia verosimilitatea mai mult decât orice altceva. Andi s-a enervat când eroul a rămas nevătămat după ce a căzut pe scări și, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a continuat să urmărească răufăcători. La urma urmei, în viață nu merge așa.
La școală, Andi era bun la istorie: nume, date și locuri de bătălii se potriveau într-un sistem imaginar fără să se înghesuie. Memoriza repede poezii, pe care le rupea în bucăți. Îi plăcea să noteze totul: în liceu, Andi avea cele mai frumoase note cu tabele și diagrame.
Ce au spus profesorii despre el? Un băiat harnic, rezonabil, dar uneori indecis: trebuia să cântărească totul, să verifice de două ori. Este adevărat că acesta este modul în care Andi a avut succes la matematică: rareori face greșeli din cauza neatenției.
În problemele de grup, Andi nu se grăbea să argumenteze. S-a gândit mult timp, a pus întrebări și apoi a dat rezultatul. În același timp, el le-a explicat calm colegilor săi de ce erau confuzi.
Va fi dificil să deveniți analist dacă:
1. Nu vă place să săpați în cifre.
2. Sunteți prea rapid sau prea distrat.
3. Nu încercați niciodată să preziceți suma cecului înainte ca aceasta să fie anunțată de vânzător.
Researcher
Lena este researcher UX și ajută la îmbunătățirea experienței clienților prin testarea ipotezelor de produs. În comparație cu Cosmin, ea are mult mai multe date și instrumente de analiză. Ea nu studiază doar cifrele, ci comunică direct cu utilizatorii și le studiază comportamentul.
Lena a intrat în profesie datorită erudiției sale. La școală, obișnuia să se îngroape în enciclopedii, sărind de la un subiect la altul și pătrunzând cu ușurință în noi domenii de cunoaștere. Lena pur și simplu iubea să învețe, motiv pentru care, de multe ori, începea prin a citi despre arhitectura europeană și ajungea să citească despre viermișori. La fel se întâmpla și cu hobby-urile: într-o zi picta acuarele, iar în următoarea planta verdeață pe pervazul ferestrei.
Încă din copilărie, Lena a fost foarte intuitivă și perceptivă - era atentă la intonațiile sale și putea prezice reacțiile celor din jur. Avea un simț ascuțit pentru a ști când părinții ei vorbeau fără rost, nu se dădea bătută și îi convingea să spună nu, ca și cum ar fi lăsat loc pentru ea să se răzgândească, iar apoi, cu siguranță, nu renunța și îi convingea până când reușea să câștige.
Lena era, de asemenea, un bun ascultător. Se băga cu ușurință în problemele prietenilor ei și îi ajuta să le rezolve. Era mereu foarte curioasă și implicată în tot ec considera ea că este imposrtant.